Az EESZT PHR adatok egyszerű hozzáférése a Healzz rendszerén keresztül

Az EESZT PHR adatok egyszerű hozzáférése a Healzz rendszerén keresztül

2023.05.12

A hazai orvosi szoftver piacon a Healzz volt az első, aki megoldotta, hogy az orvosok egy kattintással hozzáférhessenek az EESZT PHR adatokhoz.

 

De pontosan mit is jelent ez?

Az "EESZT PHR modul" rövidítése az "Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér" "Személyes Egészségügyi Adatok" moduljára utal.

 

Az EESZT PHR modulja a betegek számára készült funkció, amely lehetővé teszi számukra, hogy hozzáférjenek személyes egészségügyi adataikhoz, azazl: vércukorszint, véroxigénszint és vérnyomás.

 

A Healzz rendszerében az EESZT PHR modulja néhány kattintással elérhető. Ez kiemelkedően hasznos lehet a szakemberek számára, mivel gyorsan és kényelmesen hozzáférhetnek a pácienseik vérnyomás- és véroxigén-görbéihez, valamint a vércukorszintjük alakulásához.

 

Előnyei a betegek számára

 

Aktív részvétel az egészségügyi gondozásban

A betegek szerepet vállalhatnak a saját egészségük irányításában és kezelésében.

 

Átfogóbb egészségügyi kép

A betegek által összegyűjtött és rögzített adatok segíthetnek az egészségügyi szolgáltatóknak a pontosabb diagnózisokban és kezelési terv kialakításában. Az egészségügyi adatok hosszabb távú követése és elemzése segíthet az egészségi állapot változásainak nyomon követésében és a megfelelő intézkedések meghozatalában.

Fontos megjegyezni, hogy a PHR modul használata önkéntes alapú, és a betegek dönthetnek arról, hogy milyen mértékben szeretnék használni és részt venni az EESZT rendszerében. Az előnyök azonban lehetőséget adnak a betegeknek a nagyobb kontrollra és aktívabb szerepvállalásra az egészségügyi gondozásban, valamint könnyebb hozzáférést biztosítanak az egészségügyi információkhoz.

 

Előnyei az orvosok számára

Az EESZT PHR modulja az orvosok, szakemberek számára is számos előnyt kínál. Ezek közé tartoznak:

 

Teljes körű hozzáférés a betegadatokhoz

 Az EESZT PHR modul lehetővé teszi az orvosok számára, hogy egyszerűen és gyorsan hozzáférjenek a beteg személyes egészségügyi adataihoz, azaz a vérnyomás, vércukorszint és véroxigénszint adatokhoz. A szakemberek így részletes és naprakész képet kaphatnak a beteg egészségi állapotáról, ami segít a pontosabb diagnózis felállításában és a hatékonyabb kezelésben.

 

Időmegtakarítás

 Mivel az orvosok elektronikusan férnek hozzá a beteg adataihoz, így nem kell időt tölteniük a papíralapú vagy más rendszerekben való keresgélésre. Ez jelentősen csökkenti az adminisztratív terheket és lehetővé teszi az orvosok számára, hogy több időt szánjanak a betegekkel való közvetlen kommunikációra és a kezelésre.

 

Jobb együttműködés és koordináció

 A modul segítségével könnyedén hozzáférhetnek vagy megoszthatják a beteg vérnyomás, vércukor- és véroxigénszint adatait más egészségügyi szolgáltatókkal, például más orvosokkal vagy kórházakkal. Ez javítja az együttműködést és koordinációt a különböző szakemberek között, így együtt tudnak működni a beteg jobb ellátása érdekében.

 

Jobb döntéshozatal támogatása

A PHR modul magában foglalhat olyan eszközöket, amelyek segítik az orvosokat a döntéshozatalban, például emlékeztetőket, figyelmeztetéseket és ajánlásokat. Az ilyen funkciók segítenek az orvosoknak a legfrissebb adatok alapján helyes döntéseket hozni, és az egészségügyi ellátás minőségét javítani. A páciensek körében is egyre népszerűbbé válik az ún. viselhető okostechnológia, azaz az okosóra, fitnesstracker, tricorder alapú termékek (okos vércukormérő, okos vérnyomásmérő, epilepszia előrejelzők) és más aktivitásmérők. A cél az, hogy az orvosok az eszközöktől kapott információkat hatékonyan ki tudják elemezni és ezek alapján diagnózist felállítani, ennek megoldásaként fontos, hogy a PHR modul szinkronizálva legyen a Healzz rendszerével.