Az egészségügyi adatok védelme

Az egészségügyi adatok védelme

2023.05.12

Az egészségügyi adatok biztonsága és védelme kiemelkedő fontosságú az orvosi szektorban. A Healzz felhőalapú magánorvosi szoftverének egyik jelentős előnye az egészségügyi adatok hatékony és biztonságos kezelése. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, hogyan garantáljuk a betegek és az orvosok számára az adatok védelmét, és miért lehet hasznos az orvosok és szakemberek számára, ha a mi szoftverünket választják.

Teljeskörű adatvédelem

A Healzz felhőalapú magánorvosi szoftverében a betegek egészségügyi adatai teljes mértékben védettek. Az adatokat titkosított tárolás és átvitel biztosítja, megfelelve a legmagasabb biztonsági szabványoknak és adatvédelmi előírásoknak. Ez minimálisra csökkenti az illetéktelen hozzáférés és az adatvesztés kockázatát, és bizalmat épít a betegek és az orvosok között.

Felhőalapú adattárolás

A felhőalapú megoldásnak köszönhetően a Healzz lehetővé teszi az adatok biztonságos tárolását és hozzáférését bárhonnan és bármikor. Az orvosok számára ez azt jelenti, hogy az adatok mindig elérhetők és frissek, így könnyen megtekinthetik és elemezhetik azokat. Emellett a felhőalapú tárolás redundáns biztonsági mentéseket is biztosít, amelyek védelmet nyújtanak a potenciális adatvesztés vagy katasztrófa esetén. Fontos kiemelni, hogy mivel a rendszer minden adatot eltárol, így megkönnyíti annak a jogszabálynak a betartását, hogy az egészségügyi szolgáltatóknak kötelezően minimum 30 évig kell megőrizni az egészségügyi dokumentációkat, míg a zárójelentésnél legalább 50 évig tart a kötelező nyilvántartási idő.

Szerepkör alapú hozzáférési jogosultságok

A Healzz szoftver lehetővé teszi az orvosok számára a szerepkör alapú hozzáférési jogosultságok beállítását. Ez azt jelenti, hogy csak azok az egészségügyi szakemberek férhetnek hozzá a betegek adataihoz, akiknek erre a jogosultságuk van. Ez további réteg biztonságot ad az adatoknak, mivel minimalizálja a hozzáférési jogosultságot.